Inloggen

Vraag en Antwoord

Wat is RegioPeil?

RegioPeil is een panel voor iedereen die wil meepraten over actuele onderwerpen uit de eigen regio. Het panel is opgezet vanuit Mediahuis Nederland – uitgever van regionale dagbladen Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad en De Gooi- en Eemlander- en onderzoeksbureau MWM2. Het panel is echter niet alleen bedoeld voor de lezers van de dagbladen: deelname staat open voor iedereen die binding heeft met de eigen regio en daarover graag meepraat.


Wat is het Ombudspanel?

Naast het panel over regionale onderwerpen kunnen panelleden van RegioPeil ook meepraten over de producten, diensten en kwesties die het Ombudsteam behandelt. Wilt u naast het reguliere panel RegioPeil ook lid worden van het RegioPeil Ombudspanel? Dan kunt u dat bij inschrijving of op uw persoonlijke pagina aangeven. Het Ombudspanel valt onder verantwoordelijkheid van de Ombudsredactie Mediahuis Nederland.


Wie is MWM2?

MWM2 is een erkend en onafhankelijk onderzoeksbureau aangesloten bij de MarktOnderzoekAssociatie (MOA). MWM2 voert onderzoeken uit in opdracht van Mediahuis Nederland. Voor onderzoeken maakt MWM2 gebruik van het onderzoeksplatform van Crowdtech.


Hoe zit het met mijn privacy?

We respecteren uw privacy. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt om u uit te nodigen voor een onderzoek. We geven deze niet door aan derden en gebruiken ze ook niet voor verkoopdoeleinden. U krijgt dus geen spam toegestuurd. De antwoorden die u geeft tijdens de onderzoeken blijven altijd anoniem. Klik hier voor ons privacy statement


Welke persoonlijke informatie wordt gevraagd?

Op het moment dat u zich inschrijft, vragen wij u via een vragenlijst een aantal persoonlijke gegevens zoals uw geslacht en geboortejaar. Deze gegevens zijn belangrijk om de onderzoeksresultaten zinvol te interpreteren. Daarnaast is het van belang dat wij voor de onderzoeken een groep mensen uitnodigen die een goede afspiegeling vormt van onze samenleving. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de conclusies gelden voor de gehele bevolking.


Kan iedereen lid worden?

Ja, iedereen die lid wil worden en 16 jaar of ouder is, kan zich inschrijven. Per e-mailadres kan maar een keer hetzelfde onderzoek worden ingevuld.


Ik heb me aangemeld. Hoe gaat het nu verder?

Direct nadat u uzelf heeft aangemeld, ontvangt u een bevestigingsmail met een link naar uw persoonlijke pagina. Hier kunt u inloggen met het e-mailadres en wachtwoord dat uzelf heeft opgegeven. Op uw persoonlijke pagina kunt u eventueel uw e-mail wijzigen, uw wachtwoord wijzigen etc.


Hoe kan ik op mijn profiel inloggen?

U kunt inloggen op uw persoonlijke pagina door rechts bovenaan op inloggen te klikken en uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. Uw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord worden vermeld in elke uitnodiging.


Ik heb mij ingeschreven maar ik ontvang (bijna) geen uitnodigingen?


Er is een aantal mogelijke oorzaken:

  1. Niet iedereen wordt voor ieder onderzoek uitgenodigd. Voor sommige onderzoeken moeten de deelnemers voldoen aan een bepaald profiel (b.v. bepaalde regio).
  2. Wanneer u nog nooit een uitnodiging voor deelname heeft ontvangen, vragen we u het e-mailadres dat u bij uw inschrijving heeft opgegeven te controleren. U kunt uw e-mailadres en andere gegevens raadplegen en aanpassen onder Mijn Profiel op uw persoonlijke pagina.
  3. Wellicht worden e-mails tegen gehouden door een spamfilter. Uitnodigingen voor onderzoeken worden altijd gestuurd vanuit een e-mailadres vanaf het domein ‘@mwm2.nl’. Zorg ervoor dat dit e-mailadres niet als afzender van ongewenste mail beschouwd wordt en wordt opgenomen als toegestane afzender op de lijst van gewenste mail.
  4. Wanneer de bovenstaande punten niet op u van toepassing zijn kunt u altijd contact met ons opnemen zodat we kunnen kijken wat de oorzaak is. U kunt uw mail sturen naar regiopeil@panel.mwm2.nl.


Heb ik speciale software nodig om mee te doen?

Nee, u hebt geen speciale software nodig. Het enige wat u nodig heeft, is toegang tot het internet en een eigen e-mailadres.


Hoe weet ik dat er een onderzoek is waaraan ik kan meedoen?

Als er een onderzoek is, krijgt u per e-mail een uitnodiging om hieraan deel te nemen. In deze e-mail staat een link naar het onderzoek.


Moet ik een onderzoek meteen invullen?

Nee, u kunt de vragenlijst invullen op een tijdstip dat u het beste uitkomt. Let wel op de periode waarin het onderzoek ingevuld kan worden.


Hoe lang duurt het invullen van een vragenlijst?

De lengte van de vragenlijst verschilt per onderzoek en proberen wij zo kort mogelijk te houden. Gemiddeld genomen, kost het beantwoorden van de vragen zo'n 5 minuten. Als u halverwege stopt met het invullen van de vragenlijst, kunt u op een later tijdstip gewoon weer op de link in het e-mailbericht klikken en verdergaan.


Hoe vaak ontvang ik een vragenlijst?

Als u meedoet ontvangt u maximaal zes keer per jaar een uitnodiging om een onderzoek in te vullen. Hoe vaak we u uitnodigen, hangt onder meer af van uw profiel. We nodigen u namelijk alleen uit voor onderzoeken die op uw persoonlijke situatie en wensen zijn afgestemd. Bent u ook lid van het Ombudspanel dan kunnen wij u vaker uitnodigingen.


Ben ik verplicht om aan alle onderzoeken deel te nemen?

Nee, deelname is niet verplicht. Als u een keer geen tijd of geen zin heeft om een onderzoek in te vullen, kunt u de uitnodiging gewoon negeren. U ontvangt dan nog wel een herinnering en blijft dan wel gewoon lid.


Wat voor onderzoeken kan ik verwachten?

De onderzoeken kunnen gaan over diverse onderwerpen, maar hebben altijd betrekking op de krant of de website en nieuwsapp. B.v. de inhoud, vormgeving of specifieke onderdelen.


Wat gebeurt er met de onderzoeksresultaten?

De resultaten van het onderzoek gebruiken we om onze bedrijfsvoering te optimaliseren en onze klantgerichtheid te verbeteren. De resultaten van het Ombudspanel kunt u teruglezen in de krant of op de website


De vragenlijst werkt niet, wat moet ik doen?

Wanneer de link naar de vragenlijst niet werkt of u een foutmelding krijgt, kunt u de link vanuit de uitnodigingsmail kopieren naar de adresbalk van uw internetbrowser. Ondervindt u nog steeds problemen? Neem dan contact met ons op via regiopeil@panel.mwm2.nl.


Ik ben mijn inloggegevens vergeten, wat nu?

U vindt uw persoonlijke code en wachtwoord combinatie in iedere uitnodiging voor een onderzoek. U kunt ook uw wachtwoord opvragen met het e-mailadres waarmee u al ingeschreven staat. U ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mail met daarin uw inloggegevens.


Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Via de inlogpagina kunt u uw e-mailadres invullen en op 'Wachtwoord vergeten' klikken. Vervolgens ontvangt u binnen enkele minuten per e-mail een activatielink, waarmee u zelf een nieuw wachtwoord kunt instellen.


Ik heb een nieuw e-mailadres, wat moet ik doen?

U kunt uw e-mailadres aanpassen via Mijn Profiel op uw persoonlijke pagina of u kunt een e-mail sturen naar regiopeil@panel.mwm2.nl. Als u gegevens t.b.v. uw abonnement wilt wijzigen, verwijzen we u naar de Klantenservice (088 – 824 1111).


Ik wil me uitschrijven, wat moet ik doen?

Via uw persoonlijke pagina kunt u zichzelf op ieder moment uitschrijven. Na uitschrijving benaderen wij u niet meer voor onderzoeken. Het is mogelijk dat u in de tussentijd nog een uitnodigingsmail van ons ontvangt. We willen u vragen deze dan als niet verzonden te beschouwen. Mocht uitschrijven niet lukken dan kunt u ook een mail sturen naar regiopeil@panel.mwm2.nl.


Ik heb een vraag die hierboven niet is besproken, wat moet ik doen?

U kunt contact opnemen via regiopeil@panel.mwm2.nl